Dag-3 Koihunt november 2015

Koihunt dag-2 Dinsdag 17 november 2015.

Mensen die mijn koiverslagen al wat meerdere jaren volgen, weten misschien dat ik vaak last heb van het tijdverschil. Het is nu niet anders...
Maar het is nu wel heel erg. Afgelopen nacht krap een uurtje geslapen en vorige nacht helemaal niet. Ik ben ook moe, heel erg moe.
Toen wij vandaag ook terug kwamen in ons hotel, heb ik mijzelf wakker gehouden tot het eten en hierna ben ik gelijk gaan slapen.
Ondanks mijn slaap heb ik maar 2.5 uur vast geslapen en was toen weer wakker. Het is nu rond 00.30 uur als ik aan dit verslag begin.

Na een gezamelijk ontbijt en als ik het zo hoor, eet iederen nu ineens meer en andere dingen dan thuis, haalt Matcho ons rond 08.15 uur op.

Ik zoek een aantal Midorigoi en daar moet je bij Marusaka voor zijn. Dit is dan ook onze eerste kweker waar wij naar toe gaan.

Ik begin hier wel aan een bowl, maar zie snel dat dit niet de vissen zijn die ik wil hebben. Zwemmen nog wel een paar hele mooie sansai. Maar ook hier is die prijs ver boven mijn budget.
Sowieso zijn de prijzen behoorlijk gestegen, ik weet niet wat het hier is. Het is moeilijk om leuke betaalbare koi te vinden.

De volgende kweker is Hirasawa en dan zijn grote vishuis. Ik heb me ooit laten vertellen dat dit een oude sporthal is geweest, eerst maar eens een indruk van daar.

Hier bij Hirasawa zit zoveel vis, gewoon teveel. Is ook niet niet fijn om hier naar koi te zoeken. Juist omdat er zoveel in de bakken zit. Maar Jan zoekt een Yamabuki.
Geloof dat wij wel ruim een uur bezig zijn geweest om een aantal Yamabuki's te vinden die in de kleurslag van Jan zitten. Jan heeft ook het liefst een female.
Maar uiteindelijk vinden wij haar.

Van Hirasawa rijden wij door naar Yamazaki. Ik wil voor de winkel weer butterfly-koi hebben. En haal ze altijd bij Yamazaki.
Als de lucht van de bakken gehaald word, is de eerste indruk goed. Ik begin te bowlen. Maar ik kom er al snel achter dat het niet is wat ik eigenlijk zoek.
De butterfly Nisai gaan allemaal terug in de bak, ze zijn dit jaar erg klein en gewoon niet goed. Ik houd een bowl met Sansai vissen over.
En een Tancho Sanke. Deze is wit, sumi goed en mooi verdeeld. Er zitten alleen een paar spots op de vis. Wat ik normaal niet doe, ga ik bij deze koi wel doen,
namelijk als ik deze vis binnen heb, ga ik deze spots verwijderen, let wel het is dan nooit een garantie dat deze niet meer terug komen. Maar nu is het al een mooie vis.
De butterfly Hi-Utsurie zijn Sansai en best groot, allemaal 50+ cm. De Tancho Sanke is Nisai en 35+ cm.

 


Nr-28 € 225,-
Nr-29 € 195,- Gereserveerd Henk en Rika
Nr-30 € 235,-
Nr-31 € 225,-
Nr-32 € 225,-

Heeft u interesse laat het mij dan weten.

Dan gaan wij door naar Choguro, de platium Ogon kweker.
Ik wil weer een aantal female Ogon hebben, en het liefst Sabao.
Eerst de platium Ogon.

 
Platium Ogon, allemaal 100% female. Prijs € 225,-p/st.
U kunt deze niet van te voren reserveren. Zodra ze binnen zijn, wie het eerst komt heeft dan de eerste keus. Eigenlijk de tweede want heb 1x zoekopdracht voor een Ogon.
Dan de Sabao, eerst de prijs. Daar schrik ik van. Is bijna dubbel van twee jaar geleden toen ik ze daar ook heb gekocht. Maar er is een ander probleem.
Deze vissen mogen niet verzonden worden naar Nederland. In het verleden is dit dan op papier gezet als Kohaku en is altijd goed gegaan.
Maar Matcho heeft eigenlijk liever niet dat ik ze koop. Als ik door was blijven zeuren zou hij het evt. wel gedaan hebben, maar wij gaan het risico maar niet aan.
Dus dit jaar geen Sabao's. Jammer...

Dan is het lunchtijd.

Na de lunch gaan wij naar Kanno. Mooie lokatie voor een paar foto's. Want vissen kan ik er niet kopen, te duur, veeeeel te duur.


Ja, die daar Tjaart, maar die is ook veel te duur. Kom we gaan verder.

Alie heeft gisteren bij Marujyu een Goromo gezien, en na overleg met het thuisfront ( Harry ) gaat ze die aankopen, dus op weg naar Marujyu.
Maar daar ligt voor mij weer een uitdaging, we moeten een doos vol zien te krijgen, anders is het transport van een zo'n vis gewoon te duur.
Ik zoek voor een klant nog een Tancho, omdat ook hier de prijzen best hoog zijn,  zelfs met het budget van mijn klant, ging dit niet lukken.
Na een beetje overleg tussen Matcho en Marujyu, kwamen we toch tot een prijs. Iedereen doet een beetje water bij de wijn.
Heb ik hopelijk weer een klant blij gemaakt. Tancho is gereserveerd.
Maar Tjaart zag daar gisteren ook nog een Goromo zwemmen en besluit ook die te kopen. Dan neem ik voor de winkel ook nog een Maruten Kohaku,
dan is de box vol.
De Goromo van Alie en Tjaart zijn alle twee female, de Tancho voor mijn klant ook. De Maruten Kohaku is male.

 

                                                                                                       

De Maruten Kohaku, male Prijs € 295,-
Tancho, female Prijs € 350,- maar gereserveerd.

Hier blijkt maar weer hoe moe ik ben, ik sta op een gegeven moment te filmen, heb ik mijn camera niet eens aan staan. Maar het is uiteindelijk wel op film gekomen.
Maar er zijn schijnbaar meer mensen moe..............


 

Hierna gaan we wat te drinken halen en ik koop voor het eerst zo'n energy drankje. Hoef geen vleugels te krijgen, als ik maar wakker blijf.
Maar als je dit drinkt, trekt je mond krom, wat een goor spul is dat. Snap niet dat mensen dit kunnen drinken. Was hierdoor dus wel even flink wakker.

Onze laatste kweker voor vandaag is Kase, ben weer even wakker. Ik hoop op mooie vis.


Zijn Nisai zijn mij niet goed genoeg en ik bowl nog een bak met mooie Nisai teminste dat dacht ik, blijken het sansai te zijn, dus 3 jarige.
Dus echt heel erg klein, en heel erg duur. Dus ook hier geen aankopen.

Heb de dag overleeft, vecht tegen mijn slaap en dat is jammer, zo beleef je het niet niet voldoende. Hoop vannacht op een goede nachtrust.


Als u in dit reisverslag een bepaalde koi ziet waar u wel belang bij heeft, laat dit mij dan z.s.m. weten dan reserveer ik deze koi en dan heeft u de eerste keus als de koi in Nederland aankomt.
Is een bepaalde koi al gereserveerd dan toch kunt u deze ook reserveren, u heeft dan de tweede- of derde keus.

Koi gezien klik dan HIER