Heenreis Koihunt november 2015

Eindelijk het is weer zover, wij zijn afgereisd naar voor mijn koihunt najaar ( november ) 2015.
Er gaan drie klanten met mij mee, Jan en Tjaart (zijn twee jaar geleden ook al met mij mee geweest) en voor Alie is dit haar eerste keer naar Japan.


Van links naar rechts. Fred, Tjaart, Jan en Alie

Vrijdag 13 november was iedereen rond 13.00 uur bij ons, en na een kop koffie zijn wij richting Dusseldorf gereden. Dit jaar voor het eerst vlieg ik met ANA.
Mijn bus zou ik op een betaalde parkeerplaats in de buurt van het vliegtuigveld zetten. Navigatie ingesteld maar nadat ik steeds verder in het centrum van
Dusseldorf kwam, dacht ik al wel dit is fout. Later bleek dat ik een verkeerd adres had ingevoerd, fout hersteld 10 kilometer terug rijden kwam het toch weer goed.

Tjaart en Jan waren al op het vliegveld. Gelukkig hebben wij nog genoeg tijd. Wij vliegen om 20.05 uur ( NL tijd )


Met dit vliegtuig hebben wij gevlogen, maar deze foto is wel in Narita genomen.

De vlucht zelf is prima verlopen, een paar goede films gekeken, paar uurtjes de ogen nog dicht gehad. En na ruim 11 uur waren wij in Japan.

Aangekomen op Narita moest ik de treintickets gaan regelen. Wij hebben deze online al gekocht, maar of dit slim was. De dame achter de balie is ruim een
half uur bezig geweest om de JR East Pass 4x en de treinkaartjes naar Nagaoka voor elkaar te maken.

De rit van Narita naar Tokyo-Station duurt een uur, daarna overstappen naar Nagaoka en deze reis duurt ook nog een kleine twee uurtjes.


Het is nu al zaterdag 14 november 2015. Rond 20.00 uur ( lokal time ) zijn wij bij ons hotel, deze is op loopafstand van treinstation.

Hierna gaan we met zijn allen eten. Er zijn daar mega veel eet-gelegenheden.

Voor het eerst weer eten met stokjes is best wel moeilijk. Maar iedereen heeft zijn bordje leeg gekregen. Alleen bij mij lag er nog wat groenvoer.

Ikzelf ga rond 22.30uur richting mijn hotelkamer. Moet alles nog installeren en dit verhaaltje schrijven.

Morgen start onze eerste koihunt dag. Maar er is dit weekend opnieuw een koishow, daar gaan wij morgen eerst heen.

 

Tot zover mijn eerste dagverslag.