Dag-1 KoiHunt najaar November 2016

KoiHunt Dag-1

Ik ben weer zo blij dat ik weer hier in Japan zit, je leeft daar toch een hele tijd naar toe en nu is het weer zover.
Gisterenavond gezellig met elkaar gegeten en gepraat, maar toch wel op een redelijke tijd weer richting hotel. Ik probeer nu zo snel mogelijk in het ritme te komen.
Misschien met een beetje hulp van af en toe een slaappilletje. Zo ook deze nacht. Maar om 06.30 uur werd ik pas wakker dus een hele goede nachtrust gehad.

Op naar het ontbijt, omdat het een nieuw hotel voor mij is, was dit nog even afwachten. Maar kan kort zijn; was prima. Om 08.30 uur worden wij opgehaald.

1ste Kweker voor vandaag is Hirasawa en dan het grote ( ex-sporthal ) vishuis. En wat zwemmen hier weer veel vissen rond.

Als je goed gekeken hebt, zie je een nieuw vishuis bij de oude staan. Nu dat klopt, ze hebben hier een heel nieuw vishuis gebouwd. Ben even binnen gaan kijken.

 

 Ik kan nu niet schrijven er zwom niets voor mij bij, natuurlijk wel, maar de eerste dag zal ik zeker gaan gebruiken om eerst even goed rond te kijken.

Dus na Hirasawa doen wij nog heel veel kwekers aan, soms zijn ze er, maar vaak zijn ze er niet. Maar ik zie genoeg vissen waar ik belang bij heb en de eerste afspraken worden gemaakt.
Wat ook mooi is, ik kom nu bij kwekers waar ik afgelopen jaren nog nooit ben geweest. Takatatsu is zo'n kweker.

Daar aangekomen zie ik een aantal bekko's zwemmen. Die zie je niet zoveel. Sta even in twijfel; zal ik ze even in gedachten houden of toch bowlen? Ik doe het laatste.
Als er uiteindelijk twee bekko's overblijven, denkt Takatatsu dat het female is en noemt mij een prijs. Omdat hij niet helemaal zeker was en mij niet kon overtuigen
dat het 100% vrouwtjes zijn doe ik een tegenbod. Die hij na even nadenken accepteerd. De eerste twee vissen zijn gekocht.
De prijs van bekko-1 is € 495,- en bekko-2 kost € 450,- 50% kans op female.

                       

 

Bij evt. koop komen deze twee vissen in aanmerking voor de binnen opgroeibak kosten € 20,- p/maand. Vraag ons ernaar.
Mocht je dit niet willen dan blijft de koi natuurlijk na een aanbetaling gratis zwemmen tot het voorjaar van 2017, totdat het verantwoord is om de koi naar jullie vijver te zetten.
 
Daarnaast heeft Takatasu een hele bak zwemmen met GinRin Chagoi groot +/- 30-35 cm. Hier ga ik er ook een aantal van kopen. Ik spreek met Takatatsu af dat hij ze voor mij uitzoekt,
mooie schone en op grote koi. Ik mocht nu wel handpicken maar dan zouden ze in een drijfnet verdwijnen met de kans op beschadigingen. Dit was een mooie oplossing zo.
Heb je belangstelling? De eerste die reageert heeft 1ste keus de 2de tweede keus enz enz. Onderstaande film is een sample box. Mooie koi voor niet te veel geld.
 
Prijs € 95,- p/stk. 
 
Hierna zelfde verhaal als vanochtend;ik zie heel veel vis, maar eerst goed kijken, ik ben hier nog lang genoeg.

 

Wilt u met mij communiceren in Japan; dan het liefst per mail. Er is namelijk een tijdverschil van + 8 uur.

Als u in dit reisverslag een bepaalde Koi ziet waar u wel belang voor heeft, laat dit mij dan z.s.m. weten, dan reserveer ik deze Koi en dan heeft u de eerste keus als de Koi in Nederland aankomt.

Is een bepaalde Koi al gereserveerd, dan toch kunt u deze ook reserveren, u heeft dan de tweede- of derde keus.

Sommige koi komen in aanmerking voor de opgroeibak, hier zijn wel extra kosten aan verbonden maar dat staat dan bij de koi vermeld. Mocht je dit niet willen dan blijft de koi natuurlijk altijd gratis
tot het voorjaar van 2017 bij ons zwemmen. Tot het verantwoord is om de koi naar uw vijver te zetten.


Mail mij, klik hier

 

Team Fremabo