Dag-2 KoiHunt najaar November 2016

KoiHunt dag-2


Ik dacht dat ik afgelopen nacht best goed heb geslapen maar in de loop van de middag kwam ik de man met de hamer tegen. Kon mij nog wakker houden tot aan het eten. Maar daarna, toen ik weer op mijn hotelkamer was, moest ik eerst slapen, ik kon mijn ogen niet meer open houden. Daarbij komt dat ik dit verslag nu twee keer moet schrijven, ik was net klaar. Verkeerde druk op een knop... Weet eigenlijk niet wat er gebeurde. Maar alles weg! Het is hier nu 03.30 uur ( bij jullie 19.30 uur ) Kopje koffie en weer door.

Ik had bij mijn eerste schrijven gezien dat bij diverse filmpjes de intro's niet goed zijn, daar heb ik nu even helemaal geen tijd voor om te herstellen.
En ik zag een aantal mails voor reserveringen van de Ginrin chagoi, ik heb ze gezien maar beantwoord jullie later.

Onze eerste kweker van vandaag is Kobayashi hij zou Shiro's moeten hebben en die zoek ik nog voor de winkel. Dus mijn verwachting is hoog te meer omdat ik hier nog nooit ben geweest.

Helaas, wat ik zie is niet goed genoeg. Zwemt een mooie en goede Shiro in, maar daar vraagt hij zoveel voor dus geen belangstelling.

Door naar de volgende en dat is Murata, hij is gespecialiseerd in Kohaku; en hoogwaardige Kohaku. Wij worden daar vriendelijk ontvangen.

Ik zoek voor mijzelf/winkel een hele goede Kohaku, die ik ook kan inzetten op een Koishow, want na afgelopen jaar heb ik de smaak te pakken.
Via Atsushi leg ik Murata uit wat ik graag wil en wat mijn budget is. Hij bowlt uiteindelijk 3 Kohaku's en laat mij de verschillen zien, maar vooral waarom het prijverschil.

Ik neem uiteindelijk een optie op deze Kohaku. Een machtige bouw, een superhuid met een leuk patroon. Meet nu al 58 cm. en is pas 1 jaar en 5 maanden oud.
Maar goed, hier moet ik toch wat nachtjes over slapen en dat snapt Murata ook wel ( hoop ik ).

Hoe dan ook, hij biedt mij wel aan om uit een bak Tosai ( +/- 5 maanden oud ) te mogen handpicken. Mensen, het is november en ik mag mijn eerste Tosai al handpicken, GEWELDIG.

Ik bowl uiteindelijk 14+1 stuks. 14 stuks voor verkoop, nummer 15 komt niet in de verkoop..

 

De prijs van deze Tosai is nu € 135,- p/stk. En het is vanaf nu mogelijk om te reserveren. Bij evt. koop kan deze tosai tegen meerprijs in de opgroeibak komen te zwemmen, vraag naar de voorwaarden.
De vissen die niet verkocht worden, komen sowieso in een opgroeibak te zwemmen. Hierdoor zal de prijs van deze Tosai over een poosje omhoog gaan.
 
 
Tevreden neem ik afscheid van Murata. Mooie aankopen gedaan en iets om flink over na te denken.
 
Vanuit Murata gaan wij naar Takahashi. Ik heb niets van hem nodig dit weet ik bij voorbaat al. Dit komt omdat ik nog een bak met hele mooie doitsu heb zwemmen in de winkel die niet verkocht zijn.
Maar omdat er een afspraak is gemaakt gaan we toch kijken. Maar nee ik koop dus niets.
 
 
 
Door naar Nagashima, een naam die mij ook niets zegt. Nieuwe kwekers kan altijd goed zijn.
 
 
Maar als wij daar aankomen blijkt dat ik er in het verleden toch al wel eens was geweest. Goed rond kijken. Maar koop er nu niets.
 
Door de afstanden die wij vandaag hebben gereden en de afspraken die wij moesten nakomen is het middag eten er helemaal bij in geschoten.
 
We zijn nog even in het lage vishuis van Yagenji geweest, maar daar zwom niets voor mij, lees..te duur.
 
Onze laatste kweker is Ikarashi Kazuto. Helaas is de kweker zelf nog niet zo lang geleden overleden. Zijn zoon runt nu de farm en onze Atsushi is best friend met hem.
 
 
Tjaart ziet hier een mooie Showa zwemmen. Helaas weet hij ondertussen dat als hij iets mooi vindt, deze heel veel geld kost of verkocht blijkt te zijn.
Bij deze Showa is het niet anders, deze is ook behoorlijk duur. Nadat er een beetje overleg is geweest neemt de zoon van ... ons mee naar zijn vishuis waar de beste vissen van hem zwemmen.
En daar bowlt hij een Showa voor Tjaart.
 
 
Prijs is oke; Showa is goed. Maar omdat wij pas twee dagen hier zijn maken wij de afspraak dat we rustig kunnen rondkijken en later kunnen beslissen.
 
Hierna rijden wij weer richting hotel, het is alweer donker als wij aankomen. Of had ik nu toch mijn ogen dicht. Nee grapje..
Ik ben dus kapot/moe. Gelukkig gaan wij snel eten. Was heerlijk een binnen BBQ.
 
Hierna snel naar mijn kamer, om bij te slapen. Heb het ritme dus nog niet te pakken.
Paar uurtjes slapen en ben rond 24.00 uur met de filmpjes begonnen. Het is nu 04.45 uur. Kunnen jullie zien wat een tijd dit korte verhaaltje kost.
Heb het nu wel twee keer geschreven.
 
Morgen weer een stuk rijden wij gaan dan naar Nagoshi.
 
 

Wilt u met mij communiceren in Japan; dan het liefst per mail. Er is namelijk een tijdverschil van + 8 uur.

Als u in dit reisverslag een bepaalde Koi ziet waar u wel belang voor heeft, laat dit mij dan z.s.m. weten, dan reserveer ik deze Koi en dan heeft u de eerste keus als de Koi in Nederland aankomt.

Is een bepaalde Koi al gereserveerd, dan toch kunt u deze ook reserveren, u heeft dan de tweede- of derde keus.

Sommige koi komen in aanmerking voor de opgroeibak, hier zijn wel extra kosten aan verbonden maar dat staat dan bij de koi vermeld. Mocht je dit niet willen dan blijft de koi natuurlijk altijd gratis
tot het voorjaar van 2017 bij ons zwemmen. Tot het verantwoord is om de koi naar uw vijver te zetten.

 

Mail mij, klik hier

 

Team Fremabo