• KHV info Japan het vervolg

KHV info Japan het vervolg

Laatste update 2019-02-17 12:17:09

KHV info omtrent Japan het vervolg.


Mijn 1ste bekendmaking LEES HIER.
Mijn 2de  bekendmaking LEES HIER.

Vandaag 8 januari 2019 rij ik al vroeg richting Wageningen. Afgelopen weken heb ik contact gekregen met Menno van WUR Wageningen daar kweken ze karpers die ik voor mijn eind test wil gaan gebruiken. Ik heb al twee koi opgeofferd voor een khv test en deze was negatief dus geen KHV.

Nu vinden heel veel mensen dat je geen risico moet lopen en de bewuste vissen allemaal moet vermoorden, en hier ben ik 1000% tegen. Wetend dat elke koi drager is van KHV alleen kunnen we dat niet met zekerheid vaststellen. Woorden Maarten Lammens

Wat ik dus wel kan aantonen dmv de test die ik nu heb gedaan en opnieuw ga doen dat alle koi die bij ons zwemmen voor 99.99% KHV vrij zijn.
Wil je nu geen risico lopen dan moet je stoppen met het kopen van Japanse koi omdat er dus altijd een risico aan verbonden is. Alleen ik als winkel wil dit risico tot bijna nul terug brengen en daarom laat ik al deze testen doen.

Zou ik voor het geld zijn gegaan dan had ik ook beter alle koi kunnen ruimen, mijn contactpersoon aansprakelijk stellen en mijn geld waarschijnlijk weer terug krijgen. Nee ik ga voor de moeilijke weg.

Vandaar dat ik via WUR Wageningen een heleboel test koi heb gekocht, en in elke verkoopbak komt zo’n test vis te zwemmen. Wat zijn dit voor vissen, antwoord Menno

Deze karpers zijn een kruising tussen twee genetisch homogene karper lijnen,  dat maakt ze vooral interessant voor onderzoek omdat de vissen genetisch bijna identiek zijn. Voor jullie zijn ze vooral interessant omdat ze in een gesloten faciliteit opgekweekt worden en bewezen vrij van khv zijn. We verkopen de vissen ook aan onderzoek instellingen die juist onze karpers willen voor khv gerelateerd onderzoek.

Ik heb opnieuw noem het maar een draaiboek gekregen hoe ik deze test zo goed mogelijk moet uitvoeren, ergens begin maart gaan deze vissen terug naar WUR Lelystad waar ze opnieuw getest gaan worden. Elke vis krijgt dan een nummer zodat ik precies weet in welke verkoopbak deze koi zwom.
 

Let wel ik spendeer hier ontzettend veel geld aan, kosten die ik zelf moet betalen en die ik op niemand kan verhalen. Maar ik wil dat als mensen hier vissen kopen ze 100% vertrouwen in mij moeten hebben dat ik er alles aan heb gedaan om aan te tonen dat hier in de winkel geen problemen zijn. En ja het is een heel dubbel gevoel momenteel dat ik een aantal Japanse koi kan redden maar dat ik hier speciale vissen opnieuw voor moet opofferen, hier baal ik ontzettend van.
Maar helaas is dit de enige en beste betrouwbare test die er momenteel is.


Afhankelijk van deze 2de uitslag zal ik mijn verantwoording nemen.
De eerste KHV test was negatief ( dus geen khv )
Hoe dan ook ik maak deze uitslag online bekend.

 

Team Fremabo

Uw reactie

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
Slecht           Goed