• Uitslag final-test vissen winkel

Uitslag final-test vissen winkel

Laatste update 2019-03-30 09:11:50

Het was tijd geworden om de koi  die ik speciaal gekocht heb bij University & Research in Wageningen om deze terug te brengen voor de final-test.
Deze "test-koi" zwemmen hier in mijn winkel vanaf 8 januari 2019. In elke verkoopbak zwom er een of soms wel meer van deze vissen.

Vanaf 8 januari zijn er ook geen vissen overgezet van de ene naar de andere verkoop bak, de bakken zijn zwaar verwarmt geweest en deze test visjes heb ik met een regelmaat in de stress gebracht.
Dit heb ik gedaan dmv deze te vangen en dan een seconde of 30 op het net laten springen.

Eigenlijk wilde deze vissen vorige week al wegbrengen maar door ziekte is dit niet gelukt.

Afgelopen donderdag moest ik toch naar Schiphol toe om mijn eerste kleine tosai op te halen, en kon deze rit mooi combineren.

Donderdag ochtend ben ik begonnen met het vangen van deze test-vissen. Deze zijn allemaal afzonderlijk in een zak gegaan met daarop een nummer van de verkoopbak waarin ze zwommen.

Zodoende kreeg ik 14 zakken met vis, met daarop de nummers 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 14  en 15.
Verkoopbak 13 is bij mij een groot aquaria waar geen koi in zwommen vandaar dat dit nummer er niet bij zit.

Donderdagmiddag rond 14.30 heb ik deze zakken met vis afgeleverd. Maar ik had een heel raar gevoel, een heel dubbel gevoel. Want deze vissen zou ik nooit meer terug zien.

En nu maar afwachten op de uitslag, alhoewel ik hier wel een goed gevoel over had. Omdat er in mijn winkel ondanks het warme water totaal geen problemen waren.

Maar goed ik wilde al mijn verkoopbakken afzonderlijk toch op deze dure zeer uitgebreide manier laten testen. En ik hoop dat jullie dat kunnen waarderen.

 

Maandag 18 maart 2019.

Ik heb de uitslag binnen en alle vissen zijn negatief getest. Dat is dus heel positief nieuws. Dus bij geen een test-koi is khv geconstateerd.
Dus al mijn verkoop bakken zijn 99.9% khv vrij.

Waarom geen 100%. Nu heel simpel niemand, maar dan ook helemaal niemand kan met 100% zekerheid zeggen hoe KHV ontstaat, of het een ziekte is. Of dat toch elke koi drager is van dit virus.
Ikzelf denk het laatste, mede door de vele uitbraken de afgelopen tijd in Japan. En deze uitbraken zijn bij allerlei vissen geweest van tosai tot sanai en ouder toe.

Helaas is hier nog nooit onderzoek naar gedaan en ik denk ook niet dat dit snel zal gebeuren. Dus dit blijft altijd gissen.

Ik als koi dealer ben heel erg afhankelijk van de informatie die ik uit Japan krijg. Helaas is door dit probleem mijn vertrouwen in Japan bijna compleet weg.
Hoe ik dit vertrouwen weer terug krijg daar kan ik nu geen antwoord op geven.

Ik zal hoe dan ook altijd heel eerlijk naar mijn klanten toe communiceren dit heb ik altijd gedaan en dit zal ik altijd blijven doen ook al zijn andere mensen in deze wereld het daar niet mee eens.

Eerlijkheid duurt het langst.

 

Team Fremabo


 

 

 

Uw reactie

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
Slecht           Goed