• Eindelijk de vergunning is er of toch niet ????

Eindelijk de vergunning is er of toch niet ????

Laatste update 2019-05-11 10:55:14

Donderdag 9 mei 2018 komt Post NL met een aangetekende brief van de Gemeente Pekela.
Gaat het dan eindelijk gebeuren, met trillende handjes maak ik de envelop open.

Ja hoor, de omgevingsvergunning is gegeven per 08 mei 2019, of toch niet...

Omdat er staat; Omgevingsvergunning te verlenen onder de, in de bijlage-A, vermelde voorwaarden en overeenkomstig de bij dit besluit behorende, door of namens hen gewaarmerkte bescheiden.

Dan kijk ik bij de bijlage A en zie 3 kantjes vol geschreven met allerlei bepalingen en beperkingen.
Een belletje naar de gemeente leert mij dat ik eigenlijk nog niets mag doen, eerst moeten al die bepalingen en beperkingen goedgekeurd en/of ingediend worden.

Om je een idee te geven, ik ben al vanaf 4 januari dit jaar bezig en nu pas vraagt de gemeente een rioleringsplan die ik moet indienen en deze moet eerst nog goed gekeurd worden.
Deze en alle andere zaken vanochtend rond gemaakt en gelijk naar de gemeente gestuurd, eens zien hoe lang dit nu weer duurt.

De gemeente moest voor 11 mei een beslissing maken en die hebben ze nu ook waar gemaakt. Maar wat heb ik hier nu aan..??!!

Wat vind ik er nu zelf van; met een woord; belachelijk! Echt te belachelijk voor woorden..

Ik ben dus al bezig vanaf 4 januari dit jaar en heb aanpassing op aanpassing moeten maken. Ik heb een langdurig gesprek op gemeente huis gehad. Maar de gemeente bleef en blijft moeilijk doen.

Zal hier ook een mooi voorbeeld van geven; Op een gegeven moment ben ik geen loods meer aan het bouwen, maar een winkelpand. Hier moet verplicht een wc in komen.
Deze zou er sowieso in komen, maar nu moest ik deze op tekening zetten. Dat is gebeurt ergens eind februari en dit was 1 van de vele aanpassingen die ik heb moeten maken.

Deze tekening is uiteindelijk goedgekeurd, maar wat staat er nu in de omgevingsvergunning onder bijlage A, dat de wc doorgang moet voldoen aan bepaalde maten.
Waar heb ik dan toen een tekening voor gemaakt ??!!

Twee weken geleden heeft de Gemeente de constructieve berekening van de betonvloer afgekeurd. Deze berekening was al sinds begin februari in bezit van de gemeente.
Ze hebben dus blijkbaar ruim 4 maanden nodig om iets te beoordelen.

Ik ben daar toen zo kwaad over geworden dat ik mijn frustratie op papier heb gezet en deze naar burgemeester en wethouders heb gestuurd, van 1 wethouder heb ik antwoord terug gekregen.

Al met al is dit een echte lijdensweg geweest, we zijn er nog niet maar denk wel dat het nu bijna zover is. Dit heeft mij zoveel energie gekost en opnieuw slapeloze nachten.

Nu moet er nog gebouwd gaan worden.

Als de gemeente Pekela altijd zo omgaat met alle bouwaanvragen van ondernemers, dan begrijp ik nu waarom er hele stukken industrieterrein vrij liggen.
Mijn aanvraag voelde meer dat ik ben tegengewerkt, dan dat er met je meegedacht was, of dat de gemeente blij is dat er toch nog ondernemers geld willen stoppen in hun onderneming in de gemeente Pekela.

Ik moet dus nog steeds wachten totdat de gemeente toestemming geeft dat ik mag bouwen.. Maar onderstaande is de bedoeling.

 

Team Fremabo