Waarom MALAMIX 17 toevoegen aan uw vijver?

Dagelijks ziet Maarten Lammens in de praktijk zieke vissen met een slechte slijmlaag (te weinig slijm, te dikke slijm, slechte consistentie…). Indien de slijmlaag te weinig afweerstoffen bevat, is de kans groter dat uw vis ziek wordt. In elke vijver zijn er immers ziekteverwekkers aanwezig, die bij zwakkere vissen makkelijker de bovenhand nemen. Een gezonde sterke slijmlaag vormt de basis van een gezonde vis. Daarom is het belangrijk om uw vissen regelmatig te voorzien van deze ideale mix van afweerversterkers (zie onder) die MALAMIX 17 bevat. Deze afweerversterkers worden deels opgenomen in de slijmhuid en deels opgefilterd door de kieuwen en vormen stuk voor stuk goede bouwstenen voor een goede slijmlaag en een optimale natuurlijke afweer tegen ziekten. Bovendien bevat MALAMIX 17 nog nutriënten/enzymen die de filterbacteriën en probiotica een boost geven. Dit verbetert de waterkwaliteit en beschermt de vissen preventief tegen gatenziekte.

Wanneer en hoe frequent mag men MALAMIX 17 toevoegen.

Om een optimale slijmlaag (lees afweer) te verkrijgen wordt MALAMIX 17 best om de twee à drie maand preventief toegediend vanaf een watertemperatuur van 8˚C. MALAMIX 17 bestaat uit biologische middelen en kan bijgevolg niet overgedoseerd worden. Ook na een chemische behandeling tegen parasieten of bacteriën is MALAMIX 17 het ideale middel om de slijmlaag snel weer op te bouwen en de waterkwaliteit weer op punt te brengen.

Dosering van Malamix.

De dosering van Malamix is 1 liter per 10.000 liter water. Je hoeft niet bang te zijn voor overdosering omdat er geen schadelijke stoffen in zitten.

Malamix 17 bevat 17 ingrediënten:

Spirulina/Chlorella – Aloë Vera – Propolis – Calendula – Echinacea – Curcuma – Gember – Astaxanthin – Inuline – Gingko Biloba – Eucalyptus – Ginseng – Vit. A-C-D-E – Enzymen voor nitrificerende bacteriën – Probiotica

1 Aloë Vera Gel:

De Aloë Vera gel uit de bladeren  van aloë vera bevat meer dan 200 voedingsstoffen, waaronder 20 mineralen, 18 aminozuren en 12 vitaminen. De plant bezit eigenschappen die de stofwisseling stimuleren, de weerstand verhogen, het immuunsysteem ondersteunen, stressgevoeligheid verminderen en een extra energiek gevoel bezorgen. In 1968 kwam men in Amerika tot een opmerkelijke doorbraak in de verwerking van aloë vera. Het werd mogelijk om de gel aan de plant te onttrekken en op natuurlijke wijze te stabiliseren. Met dit proces behoudt de gel jarenlang haar krachtige werking. Het patent op dit unieke stabilisatieproces is in handen van Forever Living Products.

2 Propolis:

Propolis is te beschouwen als een natuurlijk, plantaardig antibioticum. Propolis is een soort balsem die door bijen wordt verzameld van knoppen en bladeren van verschillende bomen en planten.
Eigenschappen: activering van het afweersysteem – stimuleert het immuunsysteem – remt bacterie groei – schimmelwerend  - ontstekingsremmend – heeft een antivirale werking – bevordert weefsel- en celgroei – verstevigt de bloedvaten – bevordert de opslag van glycosiden (energierijke stoffen in de spieren, vooral de hartspier) – verbetert de werking van klieren, waaronder de alvleesklier (productie van insuline) – ziekteverwekkers worden niet resistent voor Propolis (is bij reguliere antibiotica wel het geval) – versterkt de werking van bv. Penicilline en kan naast alle reguliere medicijnen worden gebruikt.

3 Spirulina:

Spirulina is rijk aan eiwitten, vitaminen, essentiële aminozuren, mineralen en essentiële vetzuren zoals ylinoleenzuur (GLA).
Therapeutische effecten: cholesterolverlaging, het verbeteren van het immuunsysteem, het bevorderen van een gezonde darmflora.

4 Chlorella:

Chlorella is een van de meest onderzocht voedingsmiddelen in de geschiedenis en begint naast Spirulina steeds meer aan populariteit te winnen. De gezondsheidsvoordelen: het vermogen het lichaam te helpen in het afvoeren van gifstoffen, het relatief hoge RNA/DNA gehalte wordt geassocieerd met ouderdomsvertraging. Ook uniek aan Chlorella is de stof CGF (Chlorella Groei Factor). CFG ondersteunt het vermogen van ons lichaam om weefsel te repareren en genezen. Bovendien stimuleert Chlorella de groei van gezonde darmflora zoals de lactobacillus. Tevens bevat Chlorella meer chlorofyl dan enige andere bekende plantsoort. Chlorofyl is het pigment dat bladgroenten groen maakt en zit boordevol belangrijke voedingsstoffen. Bij inname van chlorofyl gaat het hemoglobinegehalte (de hoeveelheid zuurstofdragende proteïne) omhoog en als gevolg daarvan verbetert onze bloedsomloop en hebben we meer energie!

5 Vitamine C:

Antioxidant vitamine C werkt ter bescherming tegen radicalen, helpt het immuunsysteem.

6 Vitamine A-D-E:

Vitamine A helpt het immuunsysteem. Antioxidant vitamine E is ter bescherming van gezonde cellen en weefsels. Vitamine D speelt een belangrijke rol bij het behoud van stevige botten en tanden.

7 Calendula:

Eigenschappen: natuurlijk antibioticum – goede werking lever – goede spijsvertering – versterkt de afweer – is antiseptisch – ontstekingsremmend – schimmel bestrijdend – ontgiftend.

8 Echinacea:

stimuleren van het immuunsysteem zowel tegen parasieten, virussen, bacteriën en schimmels, ontsteking werend, sterke wondheling.

9 Curcuma:

Kurkuma (geelwortel) bevat veel antioxidanten en stimuleert gezonde cholesterolwaarden in het bloed. Verder biedt Kurkuma ondersteuning bij ontstekingen. Verdere eigenschappen: antioxidant – goede cholesterol – stimuleert de spijsvertering – kanker werend.

10 Inuline:

Inuline zorgt voor een gezonde darmbalans, draagt zorg voor een juiste calciumopname en darmfunctie. Eigenschappen: bevordert de weerstand – bevordert een gezonde darmfunctie – bevordert de algehele gezondheid – verkort herstel na ziekt –  maakt de vissen levendiger, ook bij koudere temperaturen.

11 Gember:

Gember is enorm goed voor een goede spijsvertering. Met gember haal je meer bouwstenen uit je voeding. Dat komt door de stof zingibain. Er is volgens onder anderen Deense onderzoek en toepassingen geen stof op aarde die zulke krachtige eiwit verterende enzymen bevat dan de zingibain. Gember is zuiverend en werkt pijnstillend. Gember is een antioxidant, werkt antiseptisch, slijmoplossend, tegen hoge bloeddruk, goed voor spijsvertering. In gember zitten veel medicinale werkzame stoffen. Gember bevat gingerol, lineol, borneol, zingibain, zingibereen, zingiberol, pheilandreen en shogaol. In totaal zitten in gember 17 medicinale werkzame stoffen. Gember is een uitstekende bron van magnesium, mangaan, kalium, koper en vitamine B6. Gember bevat actieve en krachtige antioxidanten zoals polyfenolische verbindingen.

12 Astaxanthin:

Astaxanthin (uitgesproken als asta-zan-thin) is een carotenoïde. Caroteen is een organisch pigment dat natuurlijk voorkomt in de chromo plasten van planten, algen, schimmels en bacteriën. Carotenoïden zijn er in twee soorten: xantophylen en carotenen. Ze kunnen werken als antioxidanten. Onderzoeken hebben aangetoond dat astaxanthin een krachtige antioxidant is, 100 keer sterker dan vitamine E, nuttig in het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam. Vrije radicalen zijn onstabiele atomen met niet gepaarde elektronen die elektronen “stelen” van andere atomen. Wanneer vrije radicalen reageren met stabiele moleculen verandert de laatste in vrije radicale. Dit kan een kettingbeweging in gang zetten. Veel wetenschappers geloven dar een van de belangrijkste oorzaken van veroudering gezocht moet worden bij cel schade die wordt veroorzaakt door de kettingreactie van vrije radicalen. Astaxanthin heeft een unieke moleculaire structuur die het superieure antioxidant capaciteit geeft.

13 Gingko Biloba:

Gingko Biloba helpt de natuurlijke weerstand versterken – betere bloeddoorstroming – betere stofwisseling – beter uithoudingsvermogen – antioxidant.

14 Eucalyptus:

Eucalyptus heeft antibacteriële eigenschappen, het stimuleert het immuunsysteem van het lichaam, het helpen van het helen en vechten tegen infecties. Vanwege de anti-inflammatoire eigenschappen wordt het ook gebruikt al pijnstiller.

15 Ginseng:

De belangrijkste voordelen van ginseng zijn de antioxidante werking, het immuunsysteem versterken, het stimulerende effect en het vermogen het lichaam te beschermen tegen de negatieve invloed op het lichaam van stress.

16 Nutriënten / enzymen voor nitrificerende bacteriën:

Ze leggen echter niet meer dan een goede voedingsbodem neer om bacteriën snel te laten ontwikkelen. Deze nitrificerende bacteriën doen het werk! Nitrificerende bacteriën spelen een hoofdrol bij het afbreken van organische bestanddelen zoals nitriet en ammoniak. Deze bacteriën zorgen ervoor dat organisch afval wordt omgezet in opneembare voedingsstoffen voor onze planten. Om zo snel mogelijk een juiste biotoop te verkrijgen in het medium van onze planten, Nitrificerende bacteriën zijn echte “afvalverslinders”. Enzymen zijn sterk gespecialiseerde eiwitmoleculen die gevormd worden uit aminozuren en worden aangemaakt door alle levende organismen. Ze treden op als katalysator bij tal van chemische processen. Vaak is het, voor hen zo belangrijke voedsel, voor de latente aanwezige bacteriën, niet in voldoende mate 17 beschikbaar. Deze voedingsstoffen zitten opgeslagen in het organisch afval, dit afval kan worden opengebroken door de cellulose verbinding af te breken. Hierdoor komen dan de voedingstoffen voor de bacteriën weer beschikbaar. Een reactie kan enkel plaatsvinden als bij de reactie uiteindelijk energie vrij komt. Bij biologische processen in deze activeringsenergie zo hoog dat de reactie zelden zomaar zal verlopen. Het enzym zorgt er nu voor dat de activeringsenergie sterk verlaagt wordt. Hierdoor is het mogelijk dat de reactie alsnog verloopt.

17 Probiotica:

Een probiotica is een middel dat een of meerdere bacteriestammen bevat en herstelt de balans tussen goede en slechte bacteriën in de darmen. Ook in het water krijgen de goede bacteriën de bovenhand door voedselconcurrentie met de pathogene bacteriën.

Inhoud 5.0 liter

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
Slecht           Goed

Malamix 17 van Maarten Lammens 5.0 liter

  • Levertijd: Direct leverbaar
  • € 65,00

  • Excl. BTW: € 53,72