Fukashigi Filterbacteriën Pro.

Voor een snelle filterstart en onderhoud.

Bacteriën Pro is essentieel bij het opstarten van uw filter. Zowel bij nieuwe filters als bij filters die zijn gereinigd of na de winter opnieuw in gebruik worden genomen. De levende bacteriën in Bacteriën Pro  versnellen de opstartprocedure en verbeteren filterprestaties.

Bacteriën Pro bevat een zeer hoge concentratie aan levende nitrificerende bacteriën. Elke milliliter bevat ruim 800.000 van deze bacteriën. Nitrificerende bacteriën zorgen voor de optimale werking van een biologisch vijverfilter en daarmee voor een gezonde vijver en vissen. Door het toevoegen van Bacteriën Pro kunt u de kolonie bacteriën in nieuwe filters versneld tot stand brengen en bij bestaande filters de bacteriecultuur onderhouden.

In vijvers produceren vissen het giftige ammonia, wat in het filter wordt omgezet via het ook giftige nitriet in het onschadelijke nitraat. Zonder een goed werkend filter zullen ammonia en nitriet waarden gevaarlijk hoog oplopen waardoor vissen ziek kunnen worden of zelfs sterven. Door het regelmatig testen van de ammonia-, nitriet- en nitraatwaarden kunt u de juiste werking van het filter controleren.

Gebruiksaanwijzing:

Voor het opstarten van het filter of bij verhoogde ammonia en/of nitrietwaarden: 20 ml per 1.000 liter vijverwater per dag gedurende 7 dagen.

Na filterreiniging of water verversen: 10 ml per 1.000 liter vijverwater gedurende 7 dagen.

Onderhoudsdosering: 10 ml per 1.000 liter vijverwater per week.

De bacteriën in Bacteriën Pro kunnen uitzakken; daarom goed schudden voor gebruik!

De temperatuur van het vijverwater dient boven de 10°C te zijn, bij gebruik onder de 10°C de dosering verdubbelen.

Vorstvrij bewaren. Tenminste houdbaar tot: Zie opdruk op de fles. Tenminste tot 24 uur na toediening UV-lamp en Ozon apparatuur uitschakelen.

www.fukashigi.nl

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
Slecht           Goed

Fukashigi Filterbacterien Pro 500ml

  • Levertijd: In voorraad
  • € 11,50

  • Excl. BTW: € 9,50